Cum baţi corect albuşurile spumă
Folosite cel mai adesea în deserturi, albuşurile bătute spumă sunt foarte importante pentru a obţine reţeta dorită. Iată ce reguli trebuie să urmezi:
Scoate ouăle din frigider din vreme
Înainte să baţi albuşurile trebuie să laşi ouăle să ajungă la temperatura camerei. Scoate-le din frigider cu cel puţin 30 de minute înainte să le prepari. Acestea vor creşte mai greu în volum dacă sunt reci, ceea ce îţi va îngreuna munca.
Pregăteşte ustensilele potrivite
Atât bolul, cât şi telul cu ajutorul căruia le baţi trebuie să fie perfect curate. Resturile de gălbenuş vor distruge procesul de formare a bulelor. Cel mai bine este să le degresezi înainte de a le folosi. Totodată, este indicat ca vasul folosit să nu fie din plastic, ci din sticlă, ceramică sau metal, deoarece plasticul poate împiedica albuşurile să crească. Dacă foloseşti mixerul, începe cu o viteză mică până când se formează mici bule deasupra, apoi măreşte viteza până când obţii textura dorită.
Foloseşte albuşul bătut cât mai repede
Nu lăsa să treacă prea mult timp înainte de a folosi albuşurile bătute. Dacă aştepţi mai mult de 10 minute acestea vor începe să se dezumfle.
Bate albuşurile în două etape
Începe cu o viteză sau un ritm mai mic, pe care îl măreşti treptat după primul minut. În acest fel, albuşurile vor deveni mai voluminoase.
Adaugă câteva picături de lămâie
Exact înainte să le baţi, adaugă câteva picături de lămâie, care te vor ajuta să reduci timpul de preparare considerabil.
Alege ouăle cele mai proaspete
Cu cât ouăle sunt mai vechi, cu atât albuşurile se vor bate mai greu. Uşurează-ţi munca cumpărând doar ouă proaspete pentru prăjituri.
Feluri de albuşuri bătute
Există mai multe stadii în care poţi pregăti albuşurile, în funcţie de preferinţe şi reţeta la care urmează să le foloseşti. Ultimul nu este indicat, pentru că în acea fază albuşurile sunt compromise. 1. Albuşurile care şi-au dublat volumul şi au mici bule de aer pe suprafaţa lor. 2. Albuşurile cu vârfurile moi care au căpătat o culoare albă, însă se lasă uşor la atingere. 3. Albuşurile cu vârfurile tari sau spumă tare care sunt ferme. În acest stadiu nu ar mai trebui bătute. 4. Albuşurile bătute în exces, care îşi vor piede forma şi vor deveni apoase.
Sursa foto https://www.thespruce.com