Cum eviţi creşterea colesterolului
Sunt câteva greşeli pe care oamenii de azi le fac şi, când fac greşelile astea, constată că au diabet sau niveluri ridicate ale colesterolului sau, Doamne, fereşte, altele şi mai şi. Ar trebui să treacă la fapte, adică să facă alegeri mai sănătoase. Şi aici ne referim, desigur, la alimentaţie. Iată câteva greşeli de evitat pe viitor, pentru scăderea nivelului colesterolului:
Eviţi grăsimile sănătoase
Te gândeşti, probabil, că grăsimile nu sunt bune sub nicio formă şi atunci le eviţi de tot. Dar grăsimile sănătoase sunt bune pentru scăderea nivelului colesterolului LDL. Avocado e foarte bun la scăderea colesterolului. La fel şi nuca de cocos.
Mănânci carnea greşită
Vrem să spunem că vita şi porcul, mâncate în cantităţi masive cresc colesterolul până la cer. Înlocuieşte-le cu carnea de pui şi cu fructele de mare. Sunt o alternativă mai sănătoasă.
Nu iei suficient calciu
Calciul e un mineral important pentru sănătatea organismului. Îl ajută să rămână puternic, optimizează activitatea cerebrală, întăreşte sistemul osos. Consumă cât mai multe produse care conţin calciu ca să nu-ţi crească colesterolul. Spanacul, produsele lactate, ouăle sunt bune surse de calciu.