Cum facem cei mai buni mititei săseşti. Cât timp trebuie lăsată compoziţia „să se odihnească“ şi de ce este frişca un ingredient absolut necesar
12 mai 2016
Ponturi în bucătărie
Dacă vreţi să vă impresionaţi invitaţii la grătar cu un preparat special, puteţi încerca să pregătiţi carnea de mici după o veche reţetă săsească. Timpul de preparare este mai mare ca în cazul mititeilor româneşti, dar rezultatul este absolut delicios.
Reţeta pentru mititei săseşti, alături de multe altele, poate fi găsită în cartea Aureliei Rusu intitulată ”Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş. Aveţi nevoie de un kilogram de carne de vită, o linguriţă de cimbru uscat, o căpăţână de usturoi, două linguri de smântână nefermentată (frişcă), o lingură de boia de ardei, 500 de grame de carne de porc, 4 linguri de supă de carne, chimen pisat, enibahar pisat, sare şi piper.