Cum facem cele mai bune amandine de casă. Secretul reţetei lui Bogdan Roman, sibianul senzaţional de la Masterchef
Puţini sunt cei care să nu fi gustat măcar o dată vestita “prăjitură a copilăriei”. Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la emisiunea TV Masterchef, ne spune cum putem face cele mai bune amandine acasă.
Bogdan denumeşte amandina “regina dulciurilor cu gust de ciocolată”, iar reţeta pe care o foloseşte a fost obţinută după multe teste. “De-a lungul timpului, am încercat multe reţete şi din toate am luat câte puţin până am conceput cea mai bun amandină pe care am gustat-o vreodată”, spune Bogdan Roman.
Aveţi nevoie de 1 plic de praf de copt, 125 de grame de unt, 2 gălbenuşuri, 3 ouă întregi, 60 de grame de zahăr, 80 de grame de zahăr pudră, 100 de mililitri de apă, 5 linguri de făină, 3 - 4 linguri de apă rece, 15 grame de cacao, 2 linguriţe de cafrea solubilă, 100 de grame de ciocolată de menaj şi 50 de mililitri de smântână lichidă.