Cum facem cele mai bune amandine de casă. Secretul reţetei lui Bogdan Roman, sibianul senzaţional de la Masterchef

13 noiembrie 2015   Ponturi în bucătărie

Puţini sunt cei care să nu fi gustat măcar o dată vestita “prăjitură a copilăriei”. Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la emisiunea TV Masterchef, ne spune cum putem face cele mai bune amandine acasă.

Bogdan denumeşte amandina “regina dulciurilor cu gust de ciocolată”, iar reţeta pe care o foloseşte a fost obţinută după multe teste. “De-a lungul timpului, am încercat multe reţete şi din toate am luat câte puţin până am conceput cea mai bun amandină pe care am gustat-o vreodată”, spune Bogdan Roman.

Aveţi nevoie de 1 plic de praf de copt, 125 de grame de unt, 2 gălbenuşuri, 3 ouă întregi, 60 de grame de zahăr, 80 de grame de zahăr pudră, 100 de mililitri de apă, 5 linguri de făină, 3 - 4 linguri de apă rece, 15 grame de cacao, 2 linguriţe de cafrea solubilă, 100 de grame de ciocolată de menaj şi 50 de mililitri de smântână lichidă.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe