Cum faci cea mai bună salată de boeuf. De ce se fierb ingredientele separat, ce fel de carne pui ca să iasă gustoasă

6 ianuarie 2017   Ponturi în bucătărie

Nu există masă de sărbători fără salata de boeuf. Uşor de gătit, deosebit de gustoasă, la acest preparat nu-ţi trebuie decât câteva ingrediente şi multă răbdare. Reţeta delicioasei salate o regăsim la Radu Anton Roman, în volumul volumul "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, apărută la editura Paideia.

Ingrediente şi cantităţi:

700 grame de carne de vită (macra: muşchiuleţ, pulpă) 700 grame de cartofi (din cei care nu se fărâmă deloc la fiert) 300 grame de castraveciori muraţi în oţet (sau mai puţin, dacă sunt prea acri) 50 grame de mazăre boabe 2 gogoşari muraţi pentru faţa interioară şi unul pentru cea exterioară 3 morcovi mai mari 500 ml maioneza (cu sau fără lămâie) sare, după gust câteva măsline pentru ornat

Află cum se prepară salata de boeuf pe adevarul.ro.

Află cum se prepară salata de boeuf pe adevarul.ro.

Mai multe