Cum faci cel mai gustos borş românesc: reţeta ciorbei delicioase cu smântână

4 aprilie 2017   Ponturi în bucătărie

Cea mai simplă şi gustoasă ciorbă se face cu borş acrit în casă. Preparată ca pe vremuri, mâncarea iese delicioasă dacă urmăm întocmai reţeta lui Radu Anton Roman, regretatul gastronom. Autorul ne dezvăluie paşii preparării gustosului borş românesc în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia)

Ingrediente

Borş:

1/2 kg mălai

1 kg tărâţe de grâu

o pâine neagră

o lingură de drojdie de bere

Borş românesc:

500 g piept vită

1 os mare, cu măduvă

1-2 litri supă de carne

2 cepe 1 morcov

1 felie varză

1 rădăcină pătrunjel

1 sfeclă roşie

1 păstârnac

1 ţelină

4-5 cartofi

1 litru borş

sare, piper boabe

1 cană smântână

foi verzi de leuştean, mărar, pătrunjel, ţelină

3 pătlăgele rosii (merge şi bulionul, 2 linguri)

Află cum se prepară borşul românesc pe adevarul.ro.

Mai multe