Cum faci cel mai gustos borş românesc: reţeta ciorbei delicioase cu smântână
4 aprilie 2017
Ponturi în bucătărie
Cea mai simplă şi gustoasă ciorbă se face cu borş acrit în casă. Preparată ca pe vremuri, mâncarea iese delicioasă dacă urmăm întocmai reţeta lui Radu Anton Roman, regretatul gastronom. Autorul ne dezvăluie paşii preparării gustosului borş românesc în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia)
Ingrediente
Borş:
1/2 kg mălai
1 kg tărâţe de grâu
o pâine neagră
o lingură de drojdie de bere
Borş românesc:
500 g piept vită
1 os mare, cu măduvă
1-2 litri supă de carne
2 cepe 1 morcov
1 felie varză
1 rădăcină pătrunjel
1 sfeclă roşie
1 păstârnac
1 ţelină
4-5 cartofi
1 litru borş
sare, piper boabe
1 cană smântână
foi verzi de leuştean, mărar, pătrunjel, ţelină
3 pătlăgele rosii (merge şi bulionul, 2 linguri)