Cum faci cele mai bune chiftele de peşte şi care sunt ingredientele perfecte
Un preparat ieftin şi rapid e chifteaua din carne de peşte pe care orice gospodină a gătit-o cel puţin o dată. Cu multă verdeaţă, ouă şi ceva legume, deliciosul aperitiv este simplu, gustos şi sănătos. Reţeta chifteluţelor de peşte o regăsim în lucrarea celebrului gastronom Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).
Pentru ca preparatul să iasă delicios trebuie urmaţi întocmai paşii reţetei. Iată ce scria autorul despre acest preparat delicios: „Pe Dunăre şi în Deltă, chifteluţele se fac de obicei din fileuri de peşte cu oase fine - crap, ştiucă, caras - ce se macină-n maşină. Cele mai bune sunt însă chifteluţele de ştiucă: carnea albă, mirosind doar a iarbă, primeşte cu mulţumire şi potriveşte cu instinct regizoral sigur multele gusturi ce i se adaugă. Aligote-ul cel sprinţar şi primăvăratec mai ales, curge ca o adiere udă şi proaspată, cu miros de iarbă înrourată peste muşuroaiele încinse de chiftele”.
Ingrediente:
Umplutura: 2 cepe 1 cartof 1 ardei gras 1 ardei iute 3 legături de mărar 2 legături de pătrunjel 2 ouă sare, piper, cât vreţi 1 kg carne de peşte (dezosată şi tocată de 2 ori)
Îmbrăcătura:
o ceaşcă de făină