Cum faci cele mai bune roşii umplute cu carne. Reţeta preparatului simplu, ce se pune în sos ca să iasă gustos
Mâncare gustoasă şi apetisantă, roşiile umplute sunt un preparat uşor şi sănătos. Reţeta deosebit de simplă o regăsim la regretatul Radu Anton Roman, în lucrarea de gastronomie “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Gospodinele sunt învăţate pas cu pas cum să prepare acest deliciu, autorul dezvăluind şi mici secrete care fac mâncarea delicioasă, despre care nota: “Din seria legumelor umplute, roşiile, pe lângă faptul incontestabil că sunt cele mai fragede şi mai zemoase, au un ştaif numai al lor. Umpluturile sunt parte muntenească, de la Constanţa la Turnu-Severin, grijite de o gospodină harnică ce nu se teme nici de muncă de furnică, nici de zăpuşeală de cuptor. Vinurile ce vin lângă aşa găteli elegante pot fi seci sau demiseci, mai degrabă albe şi mai bine de rasă".