Cum gătim cea mai bună friptură de vită. Secretele care fac diferenţa între suculent şi o carne tare ca talpa

29 martie 2017   Ponturi în bucătărie

Carnea de vită este destul de pretenţioasă şi mulţi dintre noi nu ştim cum să o alegem. Există câteva trucuri care fac diferenţa într-o o friptură tare ca piatra şi una suculentă.

Este foarte important să ştim ce fel de carne de vită să alegem. „Carnea de vită este în general mai tare decât porcul şi de aceea trebuie să alegem antricot sau muşchiuleţ. Acestea sunt cele mai fragede bucăţi de carne de vită. Antricotul este mai gras şi mai suculent, muşchiul este puţin mai sec, dar cu siguranţă fraged. Carnea de vită proaspătă are o culoare roşu închis. În cazul antricotului trebuie să îl alegeţi pe cel care are cele mai multe firişoare albe de grăsime. Este cel mai bun. La muşchiuleţ alegerea este simplă. Dacă vreţi să gătiţi vită şi să fie mai moale alegeţi viţelul deoarece este sigur carne mai tânără. Carnea de vacă poată să fie tare pentru că nu ştim câţi ani a avut animalul atunci când cumpărăm carne. Dacă puteţi cumpăra direct de la crescători şi cunoaşteţi sursa cu atât mai bine“, spune bucătarul Marian Codrin.

Află cum se macerează carnea pentru a fi fragedă pe adevarul.ro.

Află cum se macerează carnea pentru a fi fragedă pe adevarul.ro.

Mai multe