Cum păstrezi corect mâncarea în frigider ca să nu mai ajungă la gunoi

14 noiembrie 2014   Ponturi în bucătărie

Dacă vi se întâmplă des să cumpăraţi mâncare doar pentru ca apoi să o aruncaţi din cauză că nu aţi apucat să o consumaţi, o reorganizare a frigiderului vă poate ajuta să faceţi economii.

Un român aruncă, în medie, câte 180 de kilograme de mâncare în fiecare an, arată statisticile. În fiecare zi, ajunge la gunoi o jumătate de kilogram de mâncare gătită, dar şi produse care nici nu au fost scoase din ambalaj. La fel se întâmplă în întreaga lume, unde o treime din alimente ajung să fie distruse.

Se poate face economie la mâncare foarte uşor, printr-o simplă reorganizare a frigiderului. „Începeţi cu rafturile de sus. Deschideţi toate cutiile şi ambalajele pentru a vedea ce alimente aveţi în frigider. Verificaţi data expirării fiecărui produs şi aruncaţi tot ce este stricat sau arată dubios“, recomandă Donna Smallin Kuper, autorul cărţii „Cum să faci ordine şi să câştigi bani imediat“, citată de publicaţia americană „The Huffington Post“.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro

Mai multe