Cum să faci cele mai pufoase foi pentru prăjituri

24 octombrie 2016   Ponturi în bucătărie

Se întâmplă de multe ori să fim dezamăgiţi atunci când foile pentru prăjituri nu sunt atât de pufoase şi de gustoase precum le-am dori. Nu este o preparare minuţioasă, dar este bine să ştii cum să faci cele mai pufoase foi pentru prăjituri.

Cum să faci cele mai pufoase foi pentru prăjituri - Ingrediente

650 g făină 200 g zahăr 5 linguri miere 1 1/2 lingură praf de copt 100 g unt 2 ouă 4-5 linguri lapte

Cum să faci cele mai pufoase foi pentru prăjituri - Mod de preparare

Topeşti, la foc mic, untul, adaugi zahărul şi mierea şi amesteci pe foc până când zahărul se dizolvă complet. Dai deoparte compoziţia şi laşi la răcit. După ce s-a răcorit adaugi câte puţin din făina cernută împreună cu praful de copt. Amesteci şi pui pe rând ouăle şi restul de făină, laptele şi începi să frămânţi până când se omogenizează compoziţia.

Împarţi aluatul în cinci, pe care le întinzi, foi subţiri, cu sucitorul. Le poţi coace pe fundul tăvii, unse în prealabil, sau în tava tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a da tava la cuptor înţepi, din loc în loc, aluatul cu furculiţa.

Prăjitură cu foi Lica

Prăjitură cu foi Lica

Prăjitură cu foi de miere

Prăjitură cu foi de miere

Prăjitură cu foi şi cremă de lapte

Prăjitură cu foi şi cremă de lapte

Prăjitură cu foi de zahăr ars şi lămâie

Prăjitură cu foi de zahăr ars şi lămâie

Mai multe