Cum să faci gem de portocale

6 februarie 2015   Ponturi în bucătărie

Iarna este sezonul lor, aşadar este timpul să profităm de fructele vedetă ale momentului, portocalele printr-un delicios gem.

Pentru gemul de portocale ai nevoie de

1, 5 kilograme portocale ½ cană zahăr ½ de lămâie

Cum se prepară gemul de portocale

Descojeşte portocalele, rupele felii şi scoate-le sâmburii. Încearcă să îndepărtezi cât mai mult din coaja albă a feliilor. Taie pulpa bucăţi şi stoarce zeama de la 2 portocale. Pune totul într-o cratiţă în care faci gem şi mai zdrobeşte puţin cu o lingură de lemn portocalele. Adaugă zahărul şi lasă focul mediu. După ce s-a dizolvat zahărul, lasă să fiarbă 20 de minute. După ce s-a evaporat zeama, dă focul mai mic şi zdrobeşte cât poţi portocalele. Toarnă zeama de lămâie şi lasă să fiarbă până capătă consistenţa unui gem, amestecând continuu. Pune gemul în borcan la frigider, unde rezistă 2-3 săptămâni fără conservanţi.

Sursa foto http://www.lincyscookart.com

Mai multe