Cum să faci pâinici cu susan
Pentru 6 pâinici cu susan ai nevoie de puţine ingrediente, dar de ceva mai multă răbdare.
Ingrediente pentru pâinici cu susan
350 g făină albă, 150 g făină integrală, 5 linguri tărâţe, 4 linguri seminţe de susan prăjit, 1 linguriţă sare, 1/2 linguriţă zahăr brun, 20 g drojdie proaspătă, 2 linguri ulei de măsline, 250 ml apă
Mod de preparare pentru pâinici cu susan
Se amestecă drojdia cu două linguri de făină, zahărul, două linguri de apă şi se formează un aluat, care se lasă la dospit circa 45 de minute, la loc cald.
Se amestecă cele două sortimente de făina şi tărâţele cu maiaua, sarea, uleiul de măsline şi apa călduţă, frământând un aluat omogen. La sfârşit, se adaugă seminţele de susan, rumenite în prealabil într-o tigaie fără grăsime, păstrând câteva pentru garnisit pâinea deasupra. Se lasă aluatul să dospească 30 de minute, la căldură.
Se împarte coca în două, se modelează două pâini şi se aşază pe o tavă unsă cu ulei. Se unge pâinea deasupra cu ulei, se presară restul de susan, se crestează pe mijloc cu un cuţit şi se lasă să mai crească 20 de minute. Aceste pâinici cu susan se coc în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute, până sunt frumos rumenite. Iată cum poţi obţine 6 pâinici cu susan absolut delicioase.
Saramură de pui cu sos de vin şi usturoi
Saramură de pui cu sos de vin şi usturoi