Cum să găteşti pilaful perfect
Mulţi consideră pilaful ca fiind cea mai bună garnitură a vremurilor moderne. Dar, de fapt, pilaful este bătrân, vine din vremuri apuse şi pregătirea lui este atât de complexă, încât definiţia din dicţionarul Oxford este prea scurtă şi un pic defăimătoare: „o metodă orientală de a găti orezul în aşa fel încât fiecare bob să rămână separat”.
Separarea este foarte importantă. Documente arabe din secolul XIII sugerează că bobul gras de orez trebuie să semene cu boaba de piper, fără se se lipească, fără să se strivească. Acest lucru se obţine prin fierberea succesivă şi la aburi pentru a atinge perfecţiunea, dar, la fel ca toate preparatele ce par extrem de simple, nu se termină aici.
Spălarea sau înmuierea orezului pentru a elimina orice rămăşiţă de amidon de pe boabe, amidon care îl face lipicios, este foarte des întâlnită, la fel şi acoperirea oalei de orez cu un ştergar pentru a nu se forma condens care ar putea pica înapoi în pilaf în timp ce se găteşte la aburi.
citeşte continuarea pe adevarul.ro
sursa foto: Shutterstock