Cum se face palaneţul, gustarea tradiţională simplă şi sănătoasă

18 aprilie 2016   Ponturi în bucătărie

O gustare rapidă şi delicioasă, cu origini în vremuri îndepărtate, poate reprezenta o soluţie pentru mesele în care vreţi să înlocuiţi banala pâine sau chiar sandvişul din pacheţelul copilului pentru şcoală.

Palaneţul este un soi de plăcintă care a rezolvat, în vremuri de răstrişte, criza de făină de grâu, considerată uneori un lux. Ţărăncile au înlocuit, atunci, parţial, făina albă, de grâu, cu făina de mălai, mult mai uşor de procurat, iar plăcintei făcute din cele două tipuri de făină, amestecate, i-au zis palaneţ. Paleneţul se făcea în special ca gustare de pus în traista celor care plecau la câmp, la muncă, dar se făcea şi în zilele de sărbătoare, pentru a fi servit lângă mâncare.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe