Cum se prepară o mămăligă ciobănească. Reţeta aperitivului tradiţional delicios supranumit „taci şi înghite“

7 iulie 2017   Ponturi în bucătărie

Bucătăria românească cunoaşte numeroase reţete pentru tradiţionala mămăligă, acestea variind în funcţie de regiunea ţării, dar şi de imaginaţia celui care o pregăteşte.

Astăzi, vă propunem reţeta unei mămăligi-aperitiv, cunoscută drept mămăliga ciobănească sau ”taci şi înghite” Reţeta şi paşii pentru pregătirea unui astfel de aperitiv ne sunt oferiţi de maestrul bârlădean Nicolae Curelea:

Ingrediente:

1 kg mălai; 2 l lapte dulce; 12 ouă; 400 g smântână; 400 g unt; 600 g telemea de oi; 250 g slănină afumată, tocată mărunt şi rumenită în grăsime; 300 g cârnaţi tăiaţi felii subţiri, rumeniţi în grăsime; piper măcinat – după gust.

Află reţeta pe adevarul.ro

Află reţeta pe adevarul.ro

Mai multe