De ce e bine să foloseşti frunze de dafin în mâncăruri

8 septembrie 2017   Ponturi în bucătărie

Frunzele de dafin sunt folosite frecvent în mâncăruri drept condiment. Pe lângă rolul lor în bucătărie, acestea sunt recomandate pentru proprietăţile lor antiseptice, antivirale, cicatrizante şi bactericide.

Frunzele de dafin, în formǎ de lance, degajǎ o aromǎ puternica, fiind foarte bogate în uleiuri esenţiale, uleiuri ce îi conferǎ proprietǎţi medicinale miraculoase. Prin infuzie, calmează nervii şi reduc stările de anxietate. Sunt recomandate în mod special pentru o mai bună digestie şi combat fermentaţia.

Uşurează digestia

Dafinul este un leac puternic atunci când ai probleme cu digestia. Trei frunze de dafin mestecate pe stomacul gol, câte una dimineaţa, la prânz şi seara, timp de o lună au un efect de întărire a digestiei. În cazul indigestiei sau al balonării poţi lua 5 foi de dafin, peste care adaugi un pic de ghimbir şi le fierbi în 200 ml de apă până rămâne doar un sfert din cantitate. Adaugi puţină miere şi consumi de două ori pe zi.

Sunt indicate pentru alungarea tusei

Frunzele de dafin sunt foarte eficiente în problemele respiratorii. Plasarea pe piept sau frunte a unei comprese cu ceai de dafin ameliorează tusea, răceala, bronşita şi congestia. Fierbi 2-3 frunze în 500 ml de apă. Laşi deoparte 10 minute. Înmoi un prosop în acest amestec şi îl pui pe piept. Ceaiul este bun pentru a scădea febra. Dacă simptomele nu se ameliorează, fierbi câteva frunze de dafin în 200 ml de apă până când rămâne doar un sfert din cantitate. Strecori şi bei o dată sau de două ori pe zi.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Mai multe