De ce este bine să mănânci cereale

23 iunie 2016   Ponturi în bucătărie

Sursă importantă de vitamine şi minerale, precum vitamina Be şi B12, magneziu, calciu şi fosfor, cerealele ar trebui incluse cât mai des în dieta. Sunt ideale pentru a-ţi începe ziua, căci îţi oferă o porţie bună de energie.

Scad riscul maladiilor inimii Consumul zilnic a cel puţin 48 de grame de cereale previne riscul mortalităţii premature, arată o cercetare recentă. Potrivit acestui studiu, persoanele care consumă 70 de grame de cereale integrale pe zi au un risc de mortalitate legat de bolile cardiovasculare şi de cancer mai mic de 23% şi, respectiv, 20%, spre deosebire de cei care nu au acest obciei.

Potrivit recomandărilor făcute de reprezentanţi ai American Heart Association, cel puţin jumătate din cerealele consumate trebuie să conţină secară, grâu, orz sau orez brun.

Previn constipaţia

Cereale au atât fibre insolubile şi solubile, cum sunt celuloza şi pectinele. Aceste fibre sunt recomandate pentru prevenirea constipaţueu şi a bolilor de colon.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro

Mai multe