De ce este bine să mănânci mai mult pepene verde

22 iulie 2016   Ponturi în bucătărie

Vara, apa este prima alegere pentru a preveni deshidratarea, însă fructele zemoase, de sezon îţi asigură aportul zilnic necesar de lichide. O felie de pepene roşu fără coajă are nu mai puţin de 92% apă.

E o sursă bună de hidratare vara

Miezul zemos şi delicios al pepenelui verde are efecte revigorante şi energizante. Specialiştii nutriţionişti ne recomandă să-l consumăm cu încredere întrucât reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii.

Previne formarea pietrelor la rinichi

Graţie capacităţilor diuretice, pepenele verde e recomandat în dieta persoanelor cu pietre la rinichi sau care suferă de gută. Cu excepţia persoanelor cu insuficienţă renală, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată o cură de pepene de minimum zece zile.

E antiinflamator natural

Pepenele verde răcoreşte şi potoleşte setea, dar contribuie şi la reducerea unor inflamaţii la nivelul organismului, care pot fi legate de apariţia astmului, a arterosclerozei, a diabetului, a artritei şi a cancerului de colon.

Află de ce este recomandat consumul de pepene pe clicksanatate.ro.

Află de ce este recomandat consumul de pepene pe clicksanatate.ro.

Mai multe