De ce este recomandat consumul de morcovi?
2 iulie 2018
Ponturi în bucătărie
Foloseşti morcovi la mâncarea gătită sau în salate? Ştiai despre beneficiile pe care le aduce această legumă? Pe lângă conţinutul mare de fibre şi antioxidanţi, morcovii reprezintă o importantă sursă de vitamine pentru tine: vitamina A, C, B, potasiu, fier. Ce efect are, mai exact, consumul de morcovi, asupra organismului tău?
1. Previne bolile de inimă
Consumul regulat de morcovi reduce colesterolul din organism, ceea ce duce la prevenirea bolilor de inimă. Cercetătorii au descoperit faptul că, aceste legume sunt eficiente în prevenirea unui posibil atac de cord.
2. Creşte imunitatea
Datorită proprietăţilor antispeptice şi antibacteriale, morcovii ajută la creşterea imunităţii. Prin consumul regulat de morcovi, vei reuşi să îţi întăreşti sistemul imunitar.