De ce să bei mai des ceai de Rooibos
Fără doar şi poate acum este timpul perfect pentru a savura o cană de ceai. În funcţie de preferinţe sau de nevoile organismului tău natura ţi-a lăsat la dispoziţie o gamă variată de opţiuni.
Deşi nu se vorbeşte foarte mult despre ceaiul de Rooibos, acesta este bogat în polifenoli: flavonoide şi lignani , nu conţine cofeină cum se întâmplă în cazul ceaiului verde, are o cantitate mică de taninuri şi mai este cunoscut şi sub denumirea de “ceaiul roşu”.
Frunzele de Rooibos vin de la un arbust cu flori galbene, din regiunile muntoase ale Africii de Sud, şi a fost folosit de localnici din zona respectivă de sute de ani atât ca infuzie cât şi ca răcoritoare.
Despre Rooibos se cunoaşte şi faptul că în anul 1932 a fost inclus în topul plantelor africane cu efect medicinal fără a i se preciza cu exactitate beneficiile sale asupra organismului.