De ce să mănânci broccoli. Iată beneficiile lui ascunse!

7 iulie 2016   Ponturi în bucătărie

Include această legumă în dietă şi vei avea o inimă sănătoasă, nivelul de colesterol „rău” va fi ceva mai mic, iar riscul de cancer va scădea drastic. Broccoli, căci despre el este vorba, este o sursă excelentă de vitamina A şi C, fier şi calciu, dar este bogat în fibre.

E indicat în diete Tocmai pentru faptul că această legume are foarte puţine calorii, nutriţioniştii recomandă să includeţi broccoli în curele de slăbire. O cană de broccoli fiert conţine 74 mg de calciu, 123 mg de vitamina C şi doar 44 de calorii.

Scade riscul cancerului gastric

Această legumă conţine glucorafanin. Este vorba despre un compus chimic care ajută organismul să scape de o bacterie pe nume H.pylory. De ce este atât de grozav acest aspect? Deoarece această bacterie este responsabilă pentru creşterea riscului de cancer gastric.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro

Mai multe