De ce unii biscuiţi au găurele şi care este rolul lor

2 noiembrie 2017   Ponturi în bucătărie

Dulci sau săraţi, cu sau fără cremă, unele sortimente de biscuiţi au găurele pe care unii dintre noi, prea ocupaţi să ne lăsăm pradă gustului, poate nici nu le-am remarcat. Un producător de biscuiţi dezvăluie motivul  pentru care anumiţi biscuiţi şi prăjiturele au scobituri în interior, în timp ce alte sortimente nu au.

Managerulunei fabrici britanice de biscuiţi, Mark Greenwell, a explicat că unii biscuiţi au nevoie de găurele ca să nu se fărâme.   „Dacă n-ar exista găurile, s-ar acumula abur în interiorul biscuiţilor. Astfel, biscuiţii s-ar fărâmiţa şi nu ai mai avea un produs controlabil. Ideea e să scoţi afară aburul din interiorul biscuiţilor, pentru a obţine o textură uniformă”, a explicat Mark, citat de Daily Mail.

Află mai mult pe adevarul.ro

Află mai mult pe adevarul.ro

Mai multe