Dieta pentru un bronz intens şi de durată

21 iunie 2013   Ponturi în bucătărie

Vrei un bronz intens, sănătos şi de durată? Te ajută beta-carotenul, o substanţă care se găseşte în fructele şi legumele de culoare roşie şi oranj.  Cu o condiţie, însă! Consumă-le, pe cât posibil, neprocesate termic.

Beta-carotenul este o substanţă indispensabilă corpului nostru. Ea ajută la menţinerea integrităţii celulelor şi ţesuturilor. Astfel, o alimentaţie bogată în această substanţă ajută pielea să fie mai rezistentă în faţa razelor solare puternice (cu toate acestea, ţine cont de faptul că nu trebuie să excluzi loţiunea cu factor de protecţie din geanta de plajă). În plus, beta-carotenul stimulează cu circa 30% sinteza melaninei, pigment organic brun-închis care dă culoare pielii. Şi încă ceva! Dacă urmezi această dietă nu numai că vei avea un bronz frumos şi sănătos, dar vei slăbi şi câţiva centimetri în talie.

Iată un meniu pentru 5 zile, timp în care vei slăbi aproape un kilogram.

Ziua 1

Mic dejun: un iaurt cu 3 caise foarte coapte şi 2 linguri de cereal integrale;

Gustare: un pahar cu suc de grepfrut;

Prânz: o salată de roşii, cu ardei capida şi trei linguri de fasole galbenă, o jumătate de ceapă roşie, un vârf de sare, o lingură de oţet balsamic, cu o felie de pâine de secară; la desert, consumă o piersică;

Cină: Două linguri de orez integral roşu cu 150 g piept de pui la grătar şi o salată de morcov ras cu ţelină şi varză.

Ziua 2

Mic dejun: o ceaşcă de cafea neîndulcită şi doi biscuiţi digestivi;

Gustare: 3 linguri cu zmeură amestecate cu 3 linguri de brânză degresată de vaci;

Prânz: o salată din 1 ardei galben, o roşie, o mâna de spanac, un morcov, patru măsline kalamata, o lingură de peşte la conservă, sare, o lingură oţet balsamic şi un praf de piper roşu;

Gustare: două linguri de coacăze cu un iaurt sau lapte bătut semidegresat;

Cină: 150 g piept de curcan la cuptor cu boia şi o salată din varză roşie cu mărar sau salată de sfeclă, cu oţet şi ulei de măsline. La desert, un castronel cu afine, cireşe sau vişine, la alegere.

Ziua 3

Mic dejun: 2-3 linguri cu cereale integrale şi o cană cu lapte degresat.

Gustare: 50 g merişor deshidratat sau un castronel de ananas proaspăt;

Prânz: o salată din paste făinoase cu dovleac, o roşie, câteva frunze de salată creaţă roşie şi măsline nesărate, un praf de sare şi oţet balsamic

Gustare: 100 g căpşuni;

Cină: Peşte la cuptor pe pat de roşii (condimentat cu piper şi ­curry), 1 cartof copt şi o salată de păpădie cu spanac; la desert, o nectarină bine coaptă.

Ziua 4

Mic dejun: un iaurt degresat cu o mână de fructe uscate;

Gustare: un pahar de suc de sfeclă cu morcovi;

Prânz: 150 g pui la grătar cu garnitură de ciupeci şi o salată de rubarbă, cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Gustare: o felie potrivită de pepene roşu;

Cină: salată de roşii cu ceapă şi 150 g carne de viţel la grătar.

Ziua 5

Mic dejun: un iaurt degresat cu afine proaspete;

Gustare: două piersici sau o portocală;

Prânz: O supă de roşii cu o felie de pâine prăjită neagră, două linguri de orez roşu cu o salată la alegere şi ca desert un castronel cu capşuni;

Gustare: 100 g de  grepfrut roşu sau o mandarină;

Cină: O salată de dovlecei copţi, cu ulei de măsline, mărar şi oţet. O pulpă la cuptor cu fasole verde sotată, usturoi şi pătrunjel.

Mai multe