Dulceaţa naturală de momordică. Produs unic în România

27 septembrie 2016   Ponturi în bucătărie

Bibiana Stanciulov, ambiţioasa deţinătoare a mărcilor Topoloveni şi Topoloveana, a lansat, prin firma sa furnizoare de conserve naturale inclusiv pentru Casa Regală a României, dulceaţa de momordică, un produs unic în România, după o reţetă proprie originală, înregistrată la OSIM, care are la bază una dintre cele mai amare legume din lume, considerată recent de specialişti un adevărat panaceu: castravetele amar.

Momordica n-a primit întâmplător supranumele de castravete amar. "Insulina verde" Gustul său aproape respingător este însă compensat de o serie de virtuţi terapeutice, pe care fructul cultivat de puţină vreme şi pe meleagurile noastre le are: capacitatea de a reduce glicemia, datorită conţinutului de „polipeptid p”, o substanţă considerată o adevărată „insulină verde, efecul hipoglicemiant şi antidiabetic puternic fiind datorat şi momordinei, o altă substanţă activă a amarei legume, dar şi proprietăţile sale antiherpetice, stomahice, antibacteriene, antivirotice, antifungice, antiparazitare, imunomodulatoare, antitumorale şi antineoplazice. Vitaminele, minerale (calciu, magneziu şi potasiu) şi oligoelementele conţinute (fier, zinc, siliciu, nichel, completează lista calităţilor sale. Gustul însă e cel din cauza căruia leguma n-a prea câştigat popularitate.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe