Efecte mai puţin ştiute ale ciocolatei

15 noiembrie 2017   Ponturi în bucătărie

Recunoşti uşor ciocolata de calitate după textura fină şi culoarea închisă. Nu se rupe cu sunet înăbuşit, se topeşte uşor, nu se lipeşte de dinţi şi nu se fărâmiţează. Dacă nu mănânci ciocolată în exces, aceasta este un mod de a te menţine sănătos.

Scade nivelul de colesterol

Preferi ciocolata neagră? Studiile au demonstrat că un consum moderat de ciocolată amăruie reduce colesterolul rău. În plus, conţine acid stearic care stopează formarea depunerilor de grăsimi pe vasele de sânge.

Alungă stările depresive

Dacă ai o dispoziţie proastă, eşti stresată sau ai stări depresive, ciocolata te poate ajuta să te simţi mai bine. Din câteva cubuleţe de ciocolată îţi iei un plus de magneziu şi potasiu care te energizează, îţi îmbunătăţesc memoria, te ajută să te concentrezi mai bine. Este de ajuns şi pentru a stimula producerea de serotonină în corp, cu efect antidrepresiv şi antistres.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Mai multe