FOTO Tehnici inedite pentru a decora interiorul unui tort

1 aprilie 2014   Ponturi în bucătărie

O mamă din SUA a reuşit să surprindă pe toată lumea cu tehnicile ei inedite de a decora torturile în... interior.

Aceasta a scris cartea „Surprise-Inside Cakes” (Prăjituri cu surprize) în care explică cum se fac modelele ascunse în torturi. Fiecare prăjitură ascunde câte un simbol, un personaj folosindu-se de o tehnică precisă.

Tehnicile folosite sunt dubla coacere şi deconstrucţia. Iar culorile armonioase sunt redate folosind coloranţi alimentari.

Deconstrucţia se realizează cu ajutorul unor forme. Aceste forme se pun în interiorul tortului şi se umple cu cremă, apoi se scoate forma. Iar cealaltă tehnică, dubla coacere, presupune coacerea pe post de formă în interior şi recoacerea ei după ce este pusă în tort.

Iată câteva din lucrarile Amandei Rettke.

Amandei Rettke

SURSA

SURSA

Mai multe