Fructul dragon
Sau pitaya. Asia cea plină de culoare şi arome îţi dezvăluie încă un secret. O tentaţie care stârneşte fiori, un fruct cu nume de basm cu gust şi textură inegalabile. Important este să aibă o culoare intensă, fără pete, potrivit de tare, asemănător unui kiwi suficient de copt. Cel mai bine este să-l serviţi după ce a stat o oră sau două în frigider. În felul acesta, nu doar îşi intensifică aroma, ci va provoca o explozie de răcoare.
Se taie foarte uşor în două, apoi cu un cuţit sau cu o linguriţă se scoate miezul, se taie felii ori cubuleţe şi se poate servi ca atare, aşezându-le la loc în coajă, pentru mai mult efect. Miezul este alb, foarte cremos, cu multe seminţe, gustul este delicat, dulce, o combinaţie de pară zemoasă şi kiwi bine copt.
Este bine să nu fie combinat cu fructe cu aromă şi gust puternice, pentru că s-ar putea să nu-l mai simţiţi deloc. Este bogat în vitamina C şi antioxidanţi, aşa că l-aţi putea considera un medicament delicios.