Gătite sau crude - cum să mănânci legumele?
Legumele trebuie consumate crude astfel încât să te bucuri de toate substanţele nutritive continute. Totuşi, unele alimente, prin preparare termică, îşi sporesc calitatea nutriţională, oferindu-ne o cantitate mai mare de substanţe benefice.
Roşiile, spanacul, morcovii, sparanghelul şi ciupercile se numără printre
care aduc beneficii mult mai mari organismului dacă sunt gătite.
Potrivit studiilor, sosul de roşii aduce mai multe beneficii pentru sănătate decât legumele proaspete. Astfel, roşiile gătite sunt mult mai sănătoase, deoarece furnizează licopen, o substanţă care ne protejează de boli cardiovasculare şi de cancer.
Morcovii gătiţi sunt mai sănătoşi. Potrivit specialiştilor, chiar dacă sunt preparaţi, îşi păstrează conţinutul de betacaroten pe care corpul îl transformă în vitamina A. Astfel, consumaţi cu regularitate, morcovii protejează vederea şi scad riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Este recomandat să consumi morcovi la abur sau la cuptor!
Potrivit specialiştilor, ciupercile preparate la aburi sau pe grătar au un conţinut mai bogat de potasiu, un mineral esenţial pentru muşchi sănătoşi.