Gospodinele au ales: top 4 lucruri de făcut în casă toamna
Curățarea electrocasnicelor
Fără îndoială că ordinea din bucătărie trebuie să fie constantă, altfel nici siguranța preparării mâncării nu poate fi garantată. Curățenia generală de care vorbesc mereu gospodinele se întâmplă, de obicei, la schimbarea sezonului. Așadar, toamna este perioada ideală pentru curățenie și organizare.
Pentru că electrocasnicele au nevoie din când în când de un deep clean ca la carte, pentru o mai mare performanță pe termen lung, acum este momentul ideal. Începe de la aragaz, folosește produsele de curățare potrivite și acordă timp pentru ca grăsimea depusă să se dizolve. Nu uita nici de cuptor. Continuă cu frigiderul - modelele noi nu au nevoie să fie oprite și decongelate, dar le poți da totuși o pauză în care să golești conținutul, pentru ca mai apoi să cureți suprafețele interioare, rafturile și să reorganizezi eficient spațiul.
Mare atenție la folosirea produselor de curățare puternice - ar fi recomandat să folosești produse prietenoase sau dedicate interiorului frigiderului, pentru că aici mâncarea este în contact mult mai apropiat cu suprafețele. Restul electrocasnicelor din bucătărie (microunde, aparat de cafea, toaster, prăjitor) trebuie și ele curățate periodic și igienizate.
Pregătirea conservelor
Pentru câte gusturi există, tot atâtea sortimente de conserve putem identifica. Conservarea alimentelor pentru iarnă este în sine o întreagă procedură, care trebuie tratată cu răbdare, chiar dacă nu este dificilă.
Putem împărți proviziile pentru iarnă în două categorii principale: dulci și sărate. Când spunem dulci ne referim la compot, gem, magiun, șerbet sau dulceață, din fructe de toamnă sau chiar exotice. În zona sărată se încadrează zacusca, tocana de legume, murăturile de toate sortimentele, dar și conservele simple din orice legume, care mai apoi sunt folosite ca baze pentru mâncăruri. La toate acestea ai nevoie ca ingrediente de bază de ceapă și ardei gras. În rest, condimentarea se face după gust sau după vechile rețete din caietul bunicii.
Planificarea spațiului de depozitare
Pe cât de importantă este conservarea alimentelor pentru iarnă, pe atât de importantă este și depozitarea. Desigur, cazul ideal este ca păstrarea borcanelor să se facă în beci, pentru că temperatura scăzută ajută la prelungirea termenului de valabilitate și oferă condițiile ideale de păstrare.
În cazul în care nu dispui de o pivniță care să te scape de efort suplimentar, trebuie să amenajezi un spațiu corespunzător. Orice cămară cu o temperatură rezonabilă poate fi un loc potrivit de depozitare pe termen mediu. Alege rafturi rezistente, de diferite dimensiuni și potrivite ca înălțime și pentru borcanele mai înalte sau chiar pentru sticle. Nu uita să etichetezi preparatele, pentru a nu pierde mult timp în căutarea unui borcan.
Schimbarea designului din casă
Curățenia de primăvară este cunoscută și împământenită printre gosodine. Dar acest tip de curățenie generală se poate face și toamna, ca pregătire pentru sărbătorile de iarnă. O redecorare se impune de cele mai multe ori, pentru a ne adapta sezonului rece care urmează. Poți schimba locul mobilierului, adăuga perne sau pături mai pufoase pe canapele, sau schimba mochetele și covoarele cu unele mai groase, pentru a ține de cald. E vremea să faci loc în interior pentru plantele care au fost afară pe timp de vară și să alegi elemente de decor în culori de sezon. Oricare ar fi modificările, ele sunt de bun augur.
Un aspect diferit în fiecare an împrospătează calitatea vieții, este benefic pentru starea de spirit și contribuie la creșterea gradului de confort. Schimbările de acest fel trebuie să fie pe placul întregii familii, așa că asigură-te că realizați împreună întreaga amenajare și că fiecare contribuie la implementarea rezultatului final.
Lucrurile au un ritm diferit toamna - pare că oamenii încetinesc. În realitate, activitățile sunt mai numeroase, doar că se desfășoară în interior. Când ești responsabilă pentru bunul mers al întregii casei, fără îndoială ai în aceste zile o agendă plină. Alege să te bucuri de fiecare treabă în parte și să ceri ajutorul ori de câte ori crezi că este necesar. S-ar putea să descoperi că toți membrii familiei pot contribui la rezultatul excelent al activităților tale domestice.
Sursa Foto: Shotstash