Grăsimi bune şi rele - în ce alimente le găsim?
Multe dintre alimentele pe care le consumăm conţin grăsimi care fac bine organismului. Există însă şi grăsimi care ne pot face rău. Întrucât acestea din urmă sunt asociate cu diverse boli, medicii ne recomandă să le consumăm cu moderaţie.
Grăsimile se împart în: mononesaturate, polinesaturate, saturate şi trans. În funcţie de beneficiile sau de efectele negative pe care le au asupra organismului, acestea pot fi bune sau rele.
Grăsimi bune
Grăsimile mononesaturate şi polinesaturate au efecte pozitive asupra organismului, jucând un rol important în ţinerea sub control a greutăţii, ajută la scăderea colesterolui „rău“ (LDL) şi îţi dau o stare de bine.
Grăsimile mononesaturate se găsesc în:
ulei de măsline
ulei de rapiţă
ulei de floarea-soarelui
ulei de susan
avocado
măsline
migdale, alune, arahide, caju
unt de arahide
Află în ce alimente se găsesc grăsimile saturate pe clickpentrufemei.ro.
Află în ce alimente se găsesc grăsimile saturate pe clickpentrufemei.ro.