Gusturi franţuzeşti într-o nouă brutărie deschisă în Capitală

27 noiembrie 2014   Ponturi în bucătărie

Francezii au un adevărat cult al produselor de patiserie şi al pâinii, existând chiar şi un patron al patiserilor, Saint Honoré, peste tot în Franţa fiind celebrate aceste delicatese. Şi bucureştenii au şansa, începând de aseară, să-şi procure, chiar de la o brutărie franţuzească („boulangerie“), pâine şi produse de patiserie făcute după reţete autentice.

Rafinament şi eleganţă

„Le Grenier a Pain“, situată în cartierul Aviaţiei chiar pe strada principală, aminteşte de celebrele cafenele pariziene în care poţi intra să bei o cafea şi să guşti minunatele preparate franţuzeşti.

Înconjurată de prieteni, de cunoştinţe şi de presă, creatoarea de modă Corina Pop, patroana brutăriei, ne-a spus: „Ne-am dorit să deschidem un loc prietenos cu produse de cea mai bună calitate. Aşa că am ales franciza „Le Grenier a Pain“, înfiinţată în 1998, şi câştigătoare a concursului . Franciza mai există şi în Rusia, Liban, Emiratele Arabe Unite, în China şi, de acum oficial, în România. Toate ingredientele din care facem pâinea, cozonacii şi produsele de patiserie sunt aduse din Franţa, pentru că, prin franciză, suntem obligaţi să obţinem gustul autentic.“

Mai multe