Idei de supe reci
Salatele şi supele reci din legume şi fructe se prepară uşor, fără foc, păstrându-şi neschimbat aportul de vitamine şi minerale.
Nutriţioniştii te sfătuiesc să consumi mai multe lichide (ceaiuri din plante, supe, apă plată), precum şi fructe şi legume, pentru a preveni deshidratarea. Un corp hidratat corespunzător ajută diureza şi detoxificarea întregului organism. Iată 4 sugestii de supe reci care nu numai că te hidratează, dar îţi fac şi plinul de vitamine şi minerale!
Supă-cremă de morcovi cu sfeclă roşie
Combinaţia de morcovi-sfeclă la care adaugi la final şi zeamă de la jumătate de lămâie şi foarte puţină nucă pisată este un excelent fel de mâncare pentru un prânz delicios. Sfecla este un leac preţios pentru eliminarea toxinelor, curăţând sângele. Morcovii conţin multe vitamine şi minerale esenţiale pentru organism (A, K, C, B6, fibre, potasiu, mangan). Sunt bogaţi în substanţe de tip carotenoid, care au efect antioxidant, prevenind bolile inimii.
Ai nevoie de 2-3 morcovi potriviţi, 1 sfeclă mică, ½ de lămâie stoarsă pe loc, sare neiodată şi puţină nucă măcinată, frunze de mentă pentru decor. Speli bine morcovii şi sfecla, după care le cureţi de coajă, le tai cubuleţe şi le adaugi în blender adăugând 200-250 ml de apă. Pasta obţinută o pui într-un castron, adaugi zeama de la lămâie, apoi dai la frigider. Supa o consumi rece cu puţin praf de nucă, cu pâine prăjită şi frunzuliţe de mentă proaspătă.