În cautarea marinatei ideale
Cu aceste patru rețete, poți transforma orice carne într-o experiență culinară unică, deoarece aromele potrivite pot face diferența dintre o simplă friptură și un preparat memorabil.
Marinată mediteraneeană pentru pui și curcan
Perfectă pentru grătar, cuptor sau fripturi rapide în tigaie.
4 linguri ulei de măsline extravirgin
sucul și coaja rasă de la 1 lămâie
3 căței de usturoi zdrobiți
1 lingură miere sau sirop de arțar
1 lingură muștar Dijon
sare și piper după gust
1 linguriță oregano uscat sau cimbru
Timp de marinat: 2-4 ore în frigider
Marinată cu ierburi și vin roșu pentru vită
Ideală pentru fripturi, antricot, mușchi sau frigărui.
200 ml vin roșu sec
3 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi tocați
1 ceapă mică, tăiată mărunt
1 frunză de dafin
sare, piper negru, proaspăt măcinat
1 crenguță rozmarin sau 1 linguriță rozmarin uscat
Timp de marinat: 6-8 ore sau peste noapte
Marinată asiatică dulce-picantă pentru porc
Excelentă pentru coaste, mușchi sau fripturi la grătar.
3 linguri sos de soia
2 linguri miere sau zahăr brun
1 lingură ulei de susan prăjit
1 linguriță ghimbir ras
2 căței de usturoi tocați
1 linguriță pastă de chili sau fulgi de ardei
1 lingură oțet de orez sau suc de limetă
Timp de marinat: 4-6 ore sau peste noapte
Marinată orientală cu iaurt și condimente pentru miel sau pui
Excelentă pentru kebap, frigărui sau pulpe de pui la grătar.
200 g iaurt natural
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi zdrobiți
1 linguriță chimen măcinat
1 linguriță coriandru măcinat
1/2 linguriță boia afumată
sucul de la 1/2 lămâie
sare și piper
Timp de marinat: 3-6 ore
Sfaturi de chef
• Folosește vase din sticlă sau ceramică, nu metal.
• Scoate carnea cu 30 de minute înainte de gătire.
• Fierbe marinata folosită dacă vrei să o transformi în sos de servire.