La ce să fii atent când alegi pâinea
Românii sunt obişnuiţi să mănânce pâine în cantităţi mari şi cu orice fel de mâncare. Practic, pâinea este alimentul de bază la noi în ţară şi asta pentru că este un produs destul de ieftin. Însă, specialiştii ne avertizează că acest aliment nu este deloc bun pentru organism.
Aşa că, chiar dacă nu reuşim să o eliminăm cu totul din alimentaţia noastră, ar trebui să ne limităm la două felii la micul dejun şi două la masa de prânz.
Poate să conţină E-uri Pâinea conţine făină albă de grâu, apă, sare, drojdie şi foarte multe E-uri. În plus, pâinea feliată este un produs care nu mai are nimic din gustul şi savoarea pâinii tradiţionale.
În compoziţia ei există ingrediente care au denaturat reţeta acestui produs, cum ar fi: margarina, uleiul de palmier, făina de fasole, făina de soia, fibrele de citrice etc., la care se adaugă aditivi alimentari din belşug. Iată la ce riscuri ne supunem continuând să consumăm acest produs: