Leguma „biblică” considerată mâncarea viitorului. De ce e lintea cel mai sănătos aliment şi ce proprietăţi miraculoase are pentru organism
12 noiembrie 2015
Ponturi în bucătărie
Lintea are toate atuurile pentru a deveni alimentul principal din dieta celor care trăiesc sănătos. Este una dintre legumele biblice, fiind menţionată şi în Sfânta Scriptură alături de bobul şi napul, însă a fost neglijată în ultimii ani, în ciuda faptului că are proprietăţi deosebite, cum ar fi acelea de a-şi crea singură ierbicidele. Staţiunea de cercetare legumicolă Buzău are în lucru un proiect de reintroducere a lintei în cultura de serie.
Odinioară, lintea era un aliment foarte apreciat de toate categoriile sociale. Această legumă avea mare succes la curtea faraonilor egipteni, după cum indică frescele din epoca domniei lui Ramses al II-lea. Asirienii aveau şi ei cunoştinţe despre cultivarea lintei.