Leguma cu gust iute care previne cancerul

14 iulie 2015   Ponturi în bucătărie

Ceapa este leguma care nu lipseşte din nicio bucătărie din lume. Există mai multe varietăţi de ceapă, din care unele deosebit de bogate în antioxidanţi şi în substanţe care au capacitatea de a preveni înmulţirea celulelor canceroase.

Scade incidenţa de cancer ovarian şi la colon

Studiile arată legătura între consumul de ceapă şi scăderea incidenţei diferitelor tipuri de cancer. Consumul de 1-7 porţii de ceapă pe săptămână scade riscul de cancer la colon, laringe şi ovare, arată cercetări realizate în Franţa şi Italia. Studii realizate în China arată că ceapa, consumată în cantităţi mari, reduce riscul de cancer la creier, stomac şi esofag, iar un studiu olandez a pus în evidenţă relaţia inversă dintre consumul de ceapă şi incidenţa cancerului la stomac. Specialiştii mai arată că mortalitatea cauzată de cancerul de prostată scade graţie consumului sporit de ceapă.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

clickpentrufemei.ro

Mai multe