Legumele portocalii, leac pentru nenumărate boli
Betacarotenul conţinut de legumele portocalii face din acestea un adevărat medicament natural, deloc costisitor. Acestea sunt şi o sursă importantă de minerale şi vitamine. Iată cum te pot ajuta:
Morcovii, buni pentru inimă
Sucul de morcov te ajută să reduci nivelul de colesterol „rău“ din organism, oferindu-ţi protecţie cardiovasculară. Poţi bea o cană cu suc, de trei-patru ori pe săptămână. Acest remediu este util şi dacă ai cancer de colon.
Morcovii conţin luteină şi zeaxantină, ceea ce înseamnă că persoanele care îi consumă frecvent au un risc mai scăzut de a face cataractă şi degenerescenţa maculară.
Dovleacul, contra insomniei
Dovleacul e bogat în potasiu, calciu, magneziu, fier, vitaminele A, C şi E. Bei o cană cu suc proaspăt de dovleac cu o oră înainte de masă.
Dacă ai probleme cu somnul te ajută tot sucul acestei legume. Este bun şi în caz de gută, afecţiuni hepatice şi biliare. Îl poţi mânca fiert sau copt.
Află de ce este bine să mănânci piersici pe clicksanatate.ro.
Află de ce este bine să mănânci piersici pe clicksanatate.ro.