Margarină sau unt? Care dintre ele este mai sănătos?

29 martie 2017   Ponturi în bucătărie

Mulţi oameni preferă margarina în defavoarea untului, fie din cauză că este mai ieftină, fie pentru că se tem că untul este prea gras şi creşte colesterolul. Află care dintre cele două produse alimentare este mai sănătos!

În timp ce untul se obţine doar din grăsimi de origine animală, margarina este preparată exclusiv din uleiuri vegetale. O persoană care face mişcare în mod regulat ar trebui să consume zilnic aproximativ 20 de grame de unt sau margarină pe zi, în timp ce copiii doar 10 grame.

Untul, sursă de calciu

Untul se extrage din smântâna grasă, iar pentru a prepara un singur kilogram de unt sunt necesari 11 litri de lapte integral. O parte din grăsimile conţinute de unt sunt saturate, însă acestea sunt esenţiale pentru sănătatea organismului. Mai exact, grăsimea saturată din unt conţine fosfolipide, bune pentru regenerea celulară. Nu lipsesc nici vitaminele liposolubile A şi D, care contribuie la fixarea calciului în oase.

Află ce beneficii are margarina pentru sănătate pe clicpentrufemei.ro.

Află ce beneficii are margarina pentru sănătate pe clicpentrufemei.ro.

Mai multe