Merele verzi se mănâncă pe stomacul gol

10 aprilie 2017   Ponturi în bucătărie

Deja celebra zicală „un măr pe zi ţine medicul la distanţă” este fondată. Merele verzi sunt o sursă importantă de proteine, vitamine, minerale şi fibre. Mai mult de atât, consumul lor frecvent ajută să combaţi problemele digestive, scad nivelul colesterolului rău, reglează nivelul glucozei şi stimulează secreţia hormonilor tiroidieni.

Fie că alegi să le consumi în stare crudă, coapte, în salată sau la gustare, beneficiile consumului de mere sunt multiple.

Una din principalele surse de flavonoide în dietele occidentale, bogate în vitamina C, acţionează drept antioxidanţi şi elimină radicalii liberi care îţi atacă celulele din organism.

Un măr pe stomacul gol îi oferă corpului tău abilitatea de a lupta împotriva acestor radicali încă de la începutul zilei. Stimulează producerea celulelor sănătoase şi reduce posibilitatea dezvoltării bolilor cronice. În plus sunt unul dintre cei mai de seamă inamici ai bolilor cardiace, ai accidentelor vasculare şi ai diabetului.

Vezi cum îţi protejează merele verzi dantura pe clicksanatate.ro.

Vezi cum îţi protejează merele verzi dantura pe clicksanatate.ro.

Mai multe