Misterele cafelei

19 ianuarie 2016   Ponturi în bucătărie

Celebra băutură preparată din boabe de cafea, măcinate şi prăjite, a cucerit lumea definitiv, datorită gustului inconfundabil şi a efectelor sale energizante. Nu se ştie când a fost descoperită cafeaua, dar prima înregistrare oficială a ei datează din secolului al IX-lea.

Ştii care este cea mai vândută marfă din lume? Ei bine, da, este vorba despre cafea. Aceasta a fost supusă de-a lungul timpului numeroaselor cercetări ştiinţifice, în urma cărora s-au aflat cele mai multe beneficii pe care le aduce corpului.

Cafeaua alungă starea de somnolenţă, oboseala şi, băută moderat, adică una sau două ceşti pe zi, reduce riscul de apariţie a cancerului de colon, a litiazei biliare, cirozei, maladiei Parkinson, şi previne apariţia astmului sau a diabetului.

Nu o spunem noi, este dovedit că poate contribui favorabil la prevenirea unor boli grave, deoarece are în compoziţie cantităţi importante de antioxidanţi, substanţele care întârzie îmbătrânirea celulară.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

continuarea pe clickpentrufemei.ro

Mai multe