Mituri despre vinuri, demontate de un celebru oenolog: de ce vinul alb nu trebuie băut foarte rece şi vinul roşu se păstrează cel mai bine la frigider

8 iunie 2016   Ponturi în bucătărie

Un celebru specialist în vinuri a oferit mai multe sfaturi surprinzătoare în cadrul unui festival dedicat pasionaţilor de vin. Printre miturile demontate de oenolog se numără convingerea că vinurile albe trebuie consumate cât mai reci sau că dopurile din plastic alterează calitatea vinului.

Unul dintre cei mai apreciaţi oenologi din Marea Britanie, Jancis Robinson, a oferit câteva sfaturi în cadrul unui festival din Regat care contrazic ceea ce mulţi iubitori de vin considerau sfânt când vine vorba de vinuri.

Astfel, Robinson a subliniat faptul că nu toate vinurile albe trebuie consumate reci, pentru că îşi pierd foarte mult din aromă, iar în anumite cazuri este mai bine să fie servite la temperatura camerei.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe