Motive bune să consumi fructe oleaginoase

19 octombrie 2015   Ponturi în bucătărie

Cu un conţinut ridicat de grăsimi bune, fibre şi proteine, fructele oleaginoase se dovedesc a fi aliaţi de nădejde ai sănătăţii. Incluse în alimentaţia zilnică, ele ajută la prevenirea mai multor afecţiuni, printre care cele cardiace şi ale oaselor. Migdalele previn bolile cardiace

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, migdalele conţin cantităţi importante de acizi graşi esenţiali, vitamine (E, complexul B), fibre, minerale (magneziu, calciu, fosfor, cupru, potasiu, fier) şi antioxidanţi. Lista beneficiilor pe care le aduc sănătăţii nu este una scurtă: reduc riscul de boli cardiace şi nivelul colesterolului „rău“, contribuie la sănătatea oaselor şi a activităţii creierului. Consumate în timpul sarcinii, ele oferă protecţie şi împotriva malformaţiilor congenitale la bebeluş.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

clickpentrufemei.ro

Mai multe