Murăturile nu trebuie să-ţi lipsească de la masă!
Murăturile nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta mai ales în sezonul rece. Fermentaţia aduce beneficii atât alimentare cât şi terapeutice organismului tău.
Toamna este momentul oportun pentru a te aprovizona cu tot ce ai nevoie pentru iarnă, iar acest obicei străvechi de a pune legumele la murat prin fermentare oferă organismului în primul rând un impuls de creştere a nivelului de serotonină şi o doză de bacterii sănătoase numite probiotice. Sunt o sursă foarte bună pentru a stimula şi întări sistemul imunitar şi în acelaşi timp pentru a îmbunătăţi starea de spirit.
Dacă alegi să pui la sare orice legumă preferi, ţine totuşi cont de faptul că în varza murată se regăseşte cea mai mare concentraţie de vitamina C.
Sursă excelentă de vitamine
Nu doar faptul că repezintă o sursă excelentă de vitamine le recomandă spre a fi consumate ci şi faătul că în murături vitaminele se păstrează intacte şi datorită procesului de fermentaţie acestea vor avea mult mai puţine calorii.
Sunt cele mai puternice alimente anti-obezitate deoarece procesul d fermentare foloseşte zaharul din ele şi le transformă în acre, oferind astfel o cantitate bună de antioxidanţi, vitamine cu puţine calorii.