Murăturile, sănătoase pentru organism

19 octombrie 2017   Ponturi în bucătărie

Pentru că suntem în sezonul murăturilor, trebuie să ştii că acestea aduc multe beneficii întregului organism datorită vitaminelor, antioxidanţilor şi mineralelor conţinute, contribuind la îmbunătăţirea digestiei, la vindecarea ulcerelor şi la protejarea ficatului. Iată care sunt şi celelalte motive pentru care ar trebui să le consumi!

Au proprietăţi antioxidante

Murăturile sunt o bună sursă de antioxidanţi – micronutrienţi care ajuta la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi. Totodată, bogate în elemente nutritive esenţiale, acestea sunt o sursă bună de proteine, carbohidraţi, fibre şi zahăr, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, vitaminele C, B, A, K, D şi E.

Îmbunătăţesc digestia

Dacă ai probleme cu digestia, este indicat să incluzi murăturile în meniul tău zilnic pentru că acestea încurajează înmulţirea bacteriilor probiotice din interiorul sistemului digestiv.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Mai multe