Napul, un tonic necesar corpului tău

16 iunie 2017   Ponturi în bucătărie

Considerat „leguma tuturor vârstelor”, napul poate fi folosit pentru realizarea preparatelor culinare, dar şi în scopuri terapeutice.

Napul comestibil are o istorie bogată, fiind cultivat încă din Antichitate. Cu un conţinut de 88% de apă, aduce organismului şi doze de potasiu, calciu, fosfor, fier, vitamina A, C, indispensabile organismului. Un diuretic excelent

Este un remediu indicat în afecţiuni precum cistită, litiază urică şi gută, mai ales pentru că este un bun dizolvant al acidului uric prezent în corp. Dacă te confrunţi cu eczeme, acnee, enterite, proprietăţile sale astringente îţi pot fi de un real folos.

Se recomandă aplicarea de napi în caz de degerături, abcese, furunculi sau gută.

Pentru a te bucura de efectul său depurativ, poţi să îţi faci o infuzie dintr-o linguriţă de pulbere de napi şi o jumătate de litru de apă.

Ajută la o digestie corectă

Are o aromă un pic piperată care ajută la menţinerea activităţii bune a intestinelor, tratează tusea, bronşita. Practic, este un leac la care poţi apela oricând, mai ales pentru afecţiunile de sezon.

Poţi să-l consumi sub formă de salată. Se completează de minune cu morcovul, sfecla mărarul şi diverse condimente.

Are un aport ridicat de vitamine ( A, B, C), motiv pentru care este apreciat ca un bun tonic natural, util inclusiv persoanelor obeze.

Află, pe clicksanatate.ro, cum se prepară siropul de nap şi supa de nap!

Află, pe clicksanatate.ro, cum se prepară siropul de nap şi supa de nap!

Mai multe