Oţetul de mere, leac pentru gripă
Oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni, fiind benefic pentru frumuseţe, dar şi pentru tratarea multor afecţiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale.
Oţetul de mere conţine acid acetic, vitamine, minerale, aminoacizi, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, fier, sodiu, siliciu, complexul vitaminelor A şi B, şi beta-caroten.
Potrivit studiilor, oţetul de mere
stimulează metabolismul şi contribuie la arderea caloriilor. De asemenea, acesta contribuie la reducerea poftei de mâncare.
Alungă gripa
Oţetul de mere poate devein un aliat de nădejde în zilele geroase de iarnă, când te confrunţi cu gripa. În cazul în care răceala a avansat, frecţiile cu oţet sunt un bun remediu contra infecţiilor respiratorii.
Pentru scăderea febrei, poţi aplica pe piept, frunte sau tălpi, cel puţin 10 minute, comprese cu oţet diluat cu apăp (pentru a nu provoca iritaţii la nivelul pielii, mai ales în cazul copiilor).
De asemenea, oţetul poate uşura respiraţia şi combate tusea. Amestecă 80 de ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Se ia câte 1 lingură din acest preparat, 1 dată la 4 ore, până la ameliorarea simptome