Pastrama sau cum păstrezi gustul delicios al cărnii în orice anotimp

18 octombrie 2016   Ponturi în bucătărie

Pastrama este un produs alimentar care se poate prepara din aproape orice fel de carne şi este modalitate perfectă de a păstra carnea.

Pastrama este carne conservată prin dezhidratare, adică eliminarea lichidului din conţinut prin uscare. Uica Mihai, un cunoscut bucătar din Banat, povesteşte că pastramele din magazine sunt departe de ceea ce îţi poţi prepara singur acasă: “Pastramele pe care le găsiţi în comerţ sunt făcături menite să golească buzunarul clientului şi au doar tangenţial legătură cu produsul cunoscut încă din vremea Babilonului“. Vă prezentăm mai jos una dintre reţetele explicate de Uica Mihai.

”Cea mai bună pastramă din lume este cea evreiască, făcută din carne de berbecuţ. Ea se uscă la vânt vreme de 40 de zile. Mirodeniile care se adaogă la pastramă, au în primul rând rolul de conservant, şi de-abia apoi cel de a da aromă. Eu îţi dau o reţetă generală pe care poţi să o aplici la orice tip de carne pentru conservare prin uscare:

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe