Paula Chirilă, într-un rol de compoziţie

25 martie 2015   Ponturi în bucătărie

Frumoasă, talentată, plină de viaţă şi cu mult umor. Actriţa Paula Chirilă interpretează şi rolul de bucătăreasă, mai ales că are talentul necesar de a face din ingrediente adevărate minuni.

Cu toate că este foarte ocupată, Paula Chirilă şi-a făcut timp ca să ne întâlnim şi să vorbim despre mâncare şi despre meseria ei, în care străluceşte. La tânăra actriţă, totul e spectacol: teatral şi gastronomic, deopotrivă.

Preferate sunt legumele şi peştele

Ca orice femeie de succes, Paula intră în bucătărie de câte ori are timp, mai ales că o „ajută“ Carla, fetiţa ei pe care o adoră. Îmi spune că este gurmandă, dar pe corpul ei frumos nu se vede niciun kilogram în plus. „Sunt moldoveancă şi am învăţat să gătesc de la mama, care este o gospodină desăvârşită“, continuă Paula. „Îmi plac mult dulciurile, mai ales cele cu cremă de vanilie şi ciocolată.“ Ne-am întâlnit la restaurantul Cervo unde, sub privirile atente ale chefului Costin, ne-am pus şorţurile şi ne-am pregătit cele trebuincioase pentru reţeta pe care am ales-o: păstrăv şi legume la grătar, un fel de mâncare simplu şi bun.

„Acasă, din cauză că am foarte puţin timp să gătesc, prepar ciorbe şi fripturi care se fac mai repede. Fetiţei mele, Carla, îi place foarte mult musacaua cu carne sau cu legume

şi o facem, întotdeauna, împreună destul de des“, continuă Paula. „Am multe cărţi de bucate, o parte mi le-am adus la Bucureşti, pentru că restul le-am lăsat acasă, la Cluj. Maria, eu ştiu să gătesc cam de toate, mai puţin vânat. Cel mai mult îmi plac legumele. Le fac în fel şi chip.“ Tăiem legumele de care avem nevoie, le dăm cu sare şi le punem pe grătarul

încins, iar între timp curăţăm şi peştele. Paula îmi spune că o perioadă a mâncat raw-vegan şi că îi place foarte mult să facă aperitive: „Noi mâncăm foarte puţină carne şi foarte

rar. Preferatul nostru este peştele.“

Sunt curioasă să aflu ce mâncare face de Paşte. Paula îmi răspunde prompt: „Probabil, pentru că am foarte multe spectacole, o să fac, împreună cu mama, cozonaci. Maria, nimic nu se compară cu ei şi, cu siguranţă, o să gătim şi friptură de miel la cuptor. Cum o fac? Îi prepar un baiţ din vin alb sec, mult usturoi, sare şi piper, în care îl ţin 2-3 zile, apoi îl dau la cuptor, acoperit. Este foarte, foarte bun.“

Pe lângă spectacolele în care joacă, Paula mai şi cântă. Peste cel mult o lună, va scoate pe piaţă un CD: „Cânt împreună cu un band de mare clasă, la nivelul căruia trebuie să

mă ridic. Maria, ăsta este proiectul meu de suflet! Le pregătesc o surpriză celor care iubesc muzica! Acum repetăm piesele şi, pentru că sunt superstiţioasă, nu-ţi spun mai multe

amănunte.“

Mulţumim pentru ospitalitate restaurantului Cervo, din Bucureşti, str. Fabrica de Glucoză nr. 9B; www.facebook.com/ CervoRestaurant

Mai multe