Piersici sau nectarine ? Ce nu ştiai despre aceste fructe

15 iulie 2015   Ponturi în bucătărie

Zemoasele piersici şi nectarine fac deliciul zilelor călduroase. Dulci, aromate şi hrănitoare, sunt adevărate comori ale verii: te ajută să te menţii în formă şi te hidratează. Piersicile – de câte feluri sunt

Deşi la prima vedere par toate la fel, există piersici cu sâmbure liber (la care carnea fructului se desprinde uşor de sâmbure) şi piersici cu sâmbure aderent (pulpa fructului nu se detaşează uşor). Cele din prima categorie sunt mai ferme şi mai adaptate servirii lor laolaltă cu alte fructe sau legume, în salate de fructe, salate cu frunze verzi şi oţet balsamic. Pot fi uşor călite în tigaie, pentru a fi servite cu carne de pui sau de curcan, sau pot fi rumenite la cuptor sau pe grătar, pentru a crea o garnitură uşoară şi delicioasă pentru cărnurile la grătar.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

clickpentrufemei.ro

Mai multe